nieuws

Foto’s: bar van 8.000 boeken in Tilburg

Café

In Tilburg is een mooi voorbeeld van blurring: boekhandel Gianotten Mutsaers heeft haar horeca fors uitgebreid. Blikvanger: een bar gemaakt van 8.000 boeken. ‘Tussen de 7.000 en 9.000 zegt ondernemer Ruud Mutsaers. We hadden er 5.000 op maat laten snijden maar dat bleek veel te weinig.’ Veel gasten denken dat de bar behangen is met posters en zijn verbaasd als ze constateren dat de bar is opgebouwd uit ‘echte’ boeken.

Foto’s: bar van 8.000 boeken in Tilburg

De nieuwe horeca in de boekhandel aan de Emmapassage in Tilburg loopt volgens Mutsaers aanzienlijk beter dan verwacht. ‘We plussen zeker 25 procent dit jaar, vergeleken met de oude situatie. We hadden al een lunchroom, in een pand naast de boekhandel, met een kleine doorgang. Dit pand kwam 1,5 jaar geleden vrij en we besloten het bij onze zaak te betrekken. Het werd echter nooit één geheel. Nu wel. Niet iedereen had ook door dat het bij elkaar hoorde.’

Gasten genieten van koffie en media, zegt Mutsaers. ‘Ze lezen een krantje, kijken een boek in. Alles kan. Heel open. heel gemixt: horeca en retail. We hebben in de etalage mooie zitjes laten maken met fauteuils.’ De horeca in de boekhandel (geheel in eigen beheer) is in handen van Laura Jansen. Bureau Beers Brickworks was betrokken bij het ontwerp van deze nieuwe boekhandel-horeca.

Reageer op dit artikel