nieuws

Kort geding kon sluiting café niet voorkomen

Café

Café Leidsche Marie is per 1 mei gesloten vanwege het criminele verleden van de uitbaatster. Half april eindigde de kroeg nog op de tweede plaats in de verkiezing van ‘het gezelligste café van Leiden.’

Kort geding kon sluiting café niet voorkomen

De uitbaatster moet haar tent sluiten van de burgemeester van Leiden, die de horecavergunning heeft ingetrokken. Een kort geding tegen het besluit van de gemeente, werd door de uitbaatster verloren, zo meldt Omroepwest.nl. ‘Teleurgesteld, en dat is nog zacht uitgedrukt’, reageert advocaat Linda Rijsdam namens de caféhoudster.

Reden van de sluiting is volgens de gemeente het verleden van de vrouw. Ze is twee keer veroordeeld vanwege fraude en een keer voor hennepteelt. Burgemeester Henri Lenferink is bang dat de uitbaatster criminele inkomsten gebruikt voor investeringen in haar kroeg en wil dat risico niet lopen.

Bezoekers van de kroeg zijn een online petitie gestart om Leidsche Marie open te houden. Inmiddels zijn er bijna 350 handtekeningen opgehaald. De petitie is hier te vinden.

 

 

Reageer op dit artikel