nieuws

Nijmegen krijgt Scandinavisch lunchcafé

Café

Scandinavisch lunchcafé Fika opent maandag 1 juni haar deuren in Nijmegen. Op het menu bij Fika staan smörrebröd, zoetigheden en uiteraard Zweedse balletjes en knäckebröd. Het lunchcafé is opgezet door compagnons Carlijn Evers en Jan Rijnbergen. Evers (26) gaat het lunchcafé leiden.

Nijmegen krijgt Scandinavisch lunchcafé

In Scandinavische landen wordt de meeste koffie gedronken en is er een enorme lunchcultuur. Mensen nemen graag de tijd om overdag buiten de deur te gaan eten en hangen daar de naam Fika aan. Fika is een ritueel dat de Hollanders nog moeten leren. Hoog tijd dus voor een Fika in Nijmegen, vonden Evers en Rijnbergen.

In het lunchcafé eet je met name smörrebröd; twee of drie rijk belegde boterhammen met Scandinavische specialiteiten. Behalve brood biedt de kaart overigens ook salades, soepen quiches, zoetigheden voor bij de koffie en een uitgebreide borrelkaart met uiteraard Zweedse balletjes en knäckebröd.

Minimalistische inrichting
Fika is gevestigd in het centrum van Nijmegen. De inrichting is een combinatie van robuuste, natuurlijke materialen als beton, hout en staal, aangevuld met veel wit, pasteltinten en grafische prints. Minimalistisch met zowel vintage als nieuwe meubels in Deens design. Fika heeft bovendien een terras voor de deur.

De horecapassie van Carlijn Evers begon met een bijbaantje in het Nijmeegse restaurant Qke-leQ. Al snel klom ze op tot bedrijfsleider. Deze ervaring én de samenwerking met compagnon Jan Rijnbergen leidden uiteindelijk tot de start van een eigen lunchcafé. Dat dit een Scandinavische invulling kreeg, is omdat de sfeer, vooruitstrevendheid, natuur en het hippe karakter van de Scandinavische landen Evers al jarenlang aanspreken.

Fika is gevestigd aan de Van Broeckhuysenstraat 5 in Nijmegen. De zaak is geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

Reageer op dit artikel