nieuws

Online biertraining van AB Inbev

Café

Brouwer AB Inbev lanceert een gratis, online biertraining, de Bier Master. Via dit programma kan een horecamedewerker zeven levels met bijbehorende studiestof doorlopen.

Online biertraining van AB Inbev

‘Bierdrinkers hebben steeds meer interesse in het verhaal achter het bier en de oorsprong van de smaak. In de horeca verwachten ze een bierbeleving. Om op het terras, in het café of in het restaurant goede bieradviezen te geven, is bierkennis essentieel. Daarom lanceren wij deze biertraining.’

Onder meer bierkenner Fiona de Lange heeft meegewerkt aan de inhoud van de training.

Harm van Esterik

Harm van Esterik, Country Director AB InBev Nederland: ‘Met de sterk groeiende populariteit van speciaalbier verwachten bierliefhebbers steeds meer van de bierkennis van medewerkers in de horeca. Dit vraagt om kennis over het brouwproces, de wijze waarop bier bij spijs gecombineerd kan worden maar ook over de ingrediënten die zorgen voor de biersmaak.’

Van Esterik vervolgt: ‘Dit was voor ons de reden een training te ontwikkelen waarmee we onze kennis met onze klanten kunnen delen. Met het succesvol doorlopen van de online biertraining wordt iedere medewerker een echte bierkenner en kan kennis snel en makkelijk binnen een heel horecateam worden gedeeld. Via maandelijkse speed courses blijven we medewerkers bovendien steeds bijscholen en besteden we extra aandacht aan speciaalbier.’

Bier Master

Op de site & via de app van Bier Master wordt de kennis van het brouwen, proeven, serveren en combineren van bier met eten stap voor stap uitgelegd en verder verdiept. Van Bier Beginner met interessante weetjes over bier tot Bier Master waarin brouwlogboeken en bierrecepten zijn opgenomen.

Ieder level dient afgesloten te worden met een examen waarvan de vragen pittig zijn. Indien nodig kan een herexamen worden afgelegd. De horecaondernemer ziet in een persoonlijk account wie van het team welke stof beheerst en hoe het dus gesteld is met de bierkennis in de horecazaak.

Reageer op dit artikel