nieuws

BarDoggy-app laat gebruikers likken

Café

Een café of bar liken op Facebook? Likken levert meer op! De ambitieuze Nederlandse app BarDoggy laat gebruikers voortaan bars of cafés likken in ruil voor korting op drank.

BarDoggy-app laat gebruikers likken

Likken? Jawel, want volgens BarDoggy laat het stappend uitgaanspubliek zich goed vergelijken met een jonge hond: enthousiast, avontuurlijk en het liefst met de tong uit de mond. Daarom laat BarDoggy zijn gebruikers kroegen likken, elke dag weer. Niet alleen om te laten zien in welke kroeg iemand graag komt, maar ook om te profiteren van kortingsacties.

Binnenkort gaat BarDoggy zelfs nog een stapje verder. Dan wordt het ook mogelijk om andere gebruikers van BarDoggy te likken. Gebruikers zien dan ook andere ‘barhondjes’ in de buurt en kunnen meteen een likje geven. Een originele openingszin voor een praatje is direct niet meer nodig.

Nederlandse uitgaansapp
Het klinkt misschien allemaal wat al te lollig, maar BarDoggy profileert zich wel als dé Nederlandse uitgaansapp. BarDoggy bevat uitgaansgelegenheden in heel Nederland; in grote steden en op het platteland. Het kent jaarlijks bijna 100.000 feestjes. Wie uitgaat met BarDoggy, ziet niet alleen de agenda van cafés in de buurt, maar ook complete fotoalbums, openingstijden en kortingen op drankjes.

De horeca-applicatie is behalve in Nederland ook al in verschillende grote Europese steden te gebruiken. De app, met nu al 50.000 downloads op iPhone en Android, haalde €300.000 op bij ondernemers voor een verdere uitrol. De applicatie maakt slim gebruik van iBeacons, waarmee cafés aanbiedingen kunnen sturen naar gebruikers die in de buurt zijn.

Bestellen en betalen via de app
In de toekomst moet het ook mogelijk worden om bestellingen en betalingen via de app af te handelen. Founder en CEO Tim de Kraker won eind april nog het New York Pitch Event en daarmee een bedrag van $10.000. Het komende halfjaar is BarDoggy van plan €5 miljoen groeigeld op te halen, om zo de applicatie uit te kunnen rollen naar tal van landen over de grens.

Reageer op dit artikel