nieuws

Beer battle tussen Nederland en België

Café

Het Délirium Café in Amsterdam is decor voor een beer battle tussen Nederland en België. De battle vindt plaats onder leiding van de twee bekendste vrouwelijke biersommeliers: de Nederlandse Fiona de Lange en de Belgische Sofie Vanrafelghem.

Beer battle tussen Nederland en België

De bierstrijd tussen Nederland en België vindt plaats op donderdag 4 juni aan de Piet Heinkade in Amsterdam, bij Délirium.

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier zal zichtbaar worden of Nederland bierland België voorbij streeft. Een speciaal geselecteerd Nederlands en Belgisch proefpanel zal blind in vijf bierstijlen moeten uitmaken welk bier het beste is.

Bieren die de smaakpapillen passeren zijn: blond, dubbel en tripel, stout en IPA.

Het Délirium Café Amsterdam is niet toevallig gekozen. Bij Délirium komen Belgisch en Nederlandse bieren samen. Dit is dus neutraal terrein. Naast een expertproefpanel kunnen bierliefhebbers die middag aansluiten om blind mee te proeven en zelf te oordelen.

Délirium Amsterdam is sinds september vorig jaar geopend en beschikt over 720 verschillende bieren waarvan 200 uit Nederland en 520 uit de rest van de wereld. Het nieuwe naastgelegen Café Kootje biedt naast een breed assortiment aan Nederlandse bieren ook de gelegenheid voor privé verhuur en diverse bierarrangementen. Het café is van Lovers Horeca.

Peter van der Arend, viervoudig café-ondernemer in Amsterdam, was twee keer over betrokken bij een beer battle tussen Nederland en België. ‘In 2008 deden we Tripels en werd België 1, 2, 3, 4, 7 . Nederland werd  5, 6, 8, 9, 10. Dus België won. In 2011 deden wij bittere bieren en leverde België de nummer 1 maar Nederland  2, 3, 4.

 

 

 

Reageer op dit artikel