nieuws

Brouwerij Troost Westergas deze zomer open

Café

Vorig jaar opende brouwerij Troost haar deuren in de Amsterdamse Pijp. Op een mooie plek wordt daar bier geschonken dat ter plekke gebrouwen is. Het afgelopen jaar werd echter zoveel Troost-bier gedronken dat er nauwelijks tegenop te brouwen viel. Daarom openen de brouwers eind augustus een tweede, grotere locatie: brouwerij Troost Westergas.

Brouwerij Troost Westergas deze zomer open

Brouwerij Troost Westergas aan de Pazzanistraat wordt een brouwerij, brewpub en winkel ineen. Hier kan veel meer bier gebrouwen worden, zodat Troost-bier straks ook in de stamkroeg of uit de eigen koelkast te drinken is. Ook reserveren de brouwers plek voor andere brouwerijen die geen of te weinig eigen ketels hebben. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken hoe al dat bier gebrouwen en gebotteld wordt.

Brouwerij Troost streeft ernaar op mooie plekken midden in de stad bier te maken dat voor iedereen aantrekkelijk is: van biergekken met getrainde smaakpapillen tot verstokte pilsdrinkers. Op dit moment worden tien soorten bier gemaakt, waaronder Troost Weizen, I.P.A., Saison, Tripel, V.V. Extra Stout en Session Ale. De alcoholpercentages van Troost Bier worden daarbij bewust zo laag mogelijk gehouden.

Reageer op dit artikel