nieuws

Tipje Terras Top 100-sluier: Zuid-Holland heerst opnieuw

Café

Het duurt nog ruim een week voordat de Terras Top 100 2015 bekendgemaakt wordt, maar er wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht. Evenals vorig jaar is de provincie Zuid-Holland het best vertegenwoordigd in de lijst. Een vooruitblik.

Tipje Terras Top 100-sluier: Zuid-Holland heerst opnieuw

Met liefst 21 terrassen in de lijst, is de provincie Zuid-Holland dit jaar op nieuw dé terrassenprovincie van Nederland. Evenals vorig jaar zijn de meeste topnoteringen hier te vinden. De tweede plek, met 18 terrassen, is eveneens voor dezelfde provincie als vorig jaar: Noord-Holland. Gelderland lost Noord-Brabant af als de nummer drie. ’s Lands grootste provincie telt dit jaar 16 afgevaardigden.

Ook kwalitatief top
Zuid-Holland is niet alleen kwantitatief gezien een topprovincie qua terrassen. Want sinds de oprichting van de Terras Top 100 in 2008 ging de  prijs naar éénmaal naar Noord-Brabant (Boshuys Hermitage in Oisterwijk), één keer naar Utrecht (Eemlust in Baarn) en twee maal naar Gelderland (twee maal De Boterlap in Harderwijk). Zuid-Holland won de prijs liefst drie maal: in 2008 (Zalmhuis, Rotterdam), 2011 (Paal 10, Ouddorp) en de afgelopen editie toen Wollebrand in Honselerdijk er met het goud vandoor ging. Of daar een vierde keer bij komt, of dat een andere provincie er mee aan de haal gaat, wordt maandag 6 juli bekendgemaakt tijdens een feestelijk uitreiking bij de winnaar van vorig jaar.

Nieuwe partner: Mystery Review
De Terras Top 100 werkt dit jaar voor het eerst met Mystery Review. Dit Hilversumse bedrijf is gespecialiseerd in kwalitatief onderzoek, gericht op het in kaart brengen van klantbeleving. Dit wordt gemeten met door middel van mystery reviews door mystery guests. Deze zijn gescreend om objectief te kunnen observeren en een stimulerende terugkoppeling te verzorgen. De mystery shoppers worden alleen ingezet als ze passen binnen de doelgroep van de klant. Mystery Review realiseert ruim 22.000 reviews per jaar voor organisaties in binnen- en buitenland. Alle terrassen krijgen dit jaar twee bezoeken: één in het voorseizoen en één in het hoogseizoen. Zo kunnen ze goed vergelijken hoe ze het doen. De best-25-scorende terrassen kregen sowieso een tweede bezoek om een kans te maken op een bezoek van de hoofdjury.

Winnaars Terras Top 100
2008: Het Zalmhuis, Rotterdam
2009: De Boterlap, Harderwijk
2010: Boshuys Hermitage, Oisterwijk
2011: Paal 10, Ouddorp
2012: Eemlust, Baarn
2013: De Boterlap, Harderwijk
2014: Wollebrand, Honselerdijk

2015: wordt 6 juli 2015 bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel