nieuws

Hengelo versoepelt geluidsregels horeca

Café

De gemeente Hengelo heeft de geluidsregels voor de horeca versoepeld. Ramen en deuren van uitgaansgelegenheden mogen open blijven om het centrum levendig te houden.

Hengelo versoepelt geluidsregels horeca

Daarnaast mag bij grote evenementen in de binnenstad het geluidsvolume iets omhoog om ‘voldoende sfeer’ te kunnen creëren, zo meldt de Tubantia. Wel moeten organisatoren zoveel mogelijk maatregelen treffen om overlast te voorkomen. Hoe horecaondernemers geluidshinder willen voorkomen, moet vooraf worden aangegeven bij de gemeente.

Ramen en deuren open

Een kroeg of dancing mag straks vanaf een bepaalde afstand, met ramen en deuren open, niet boven het geluid van de omgeving uit komen. Een ondernemer kan zo zelf vrij eenvoudig nagaan of het goed zit met zijn geluidsniveau.

Omwonenden

De gemeente komt met de versoepeling van de geluidsregels tegemoet aan de wensen van de horeca. De gemeente meldt aan de Tubantia dat ze nog een goede balans zoekt tussen het belang van de feestvierders, de horeca en de omwonenden.

Reageer op dit artikel