nieuws

De Parel: Jong meisje in de afwas wordt kanjer in bediening

Café

‘Altijd vriendelijk, altijd op tijd en ze zet zich altijd enorm in om mensen hier op ons terras een leuke tijd te bezorgen. Ondanks nare privé omstandigheden.’ Ondernemer Ilse Geleijnse van restaurant Oranjeplaat in het Zeeuwse Arnemuiden motiveert waarom haar medewerker Anouk de Hamer is verkozen tot Parel van het Jaar in de Terras Top 100 2015.

De Parel: Jong meisje in de afwas wordt kanjer in bediening
Anouk de Hamer van Oranjeplaat in Arnemuiden. Parel van 2015.

De Parel van het Jaar is een nieuwe onderscheiding voor de Terras Top 100. Anouk de Hamer (20) mocht op maandag 6 juli deze prijs voor het eerst in ontvangst nemen bij Wollebrand in Honselersdijk waar de nieuwe ranglijst van honderd beste terrassen werd onthuld.

Ilse Geleijnse: ‘Anouk werkt vanaf haar vijftiende bij ons. Als guppy kwam ze binnen in de afwas, haar oudere zus werkte al bij ons. Nu is ze uitgegroeid tot een topper, breed inzetbaar, maar ze komt met meest tot haar recht in de bediening op het terras. We kunnen altijd op haar rekenen. In de tijd dat haar vriend behandeld werd tegen kanker, maakte ze iedere keer weer de switch van ziekenhuis naar de vrolijke smoel op het terras. Hele knap.’

Nieuwe medewerkers inwerken

Geleijnse vervolgt: ‘Anouk stapt ook altijd direct op nieuwe medewerkers af om ze welkom te heten en ze wegwijs te maken. Leuk is dat ze hen altijd op het hart drukt dat onze gasten hier komen om een leuke tijd te hebben, en dat wij daar met het team voor moeten zorgen. Ze zegt er dan ook altijd bij dat de nieuwe medewerker daar een belangrijke rol in heeft.’

De werkethiek van Anouk zou Geleijnse wel willen kopiëren. ‘Anouk is altijd fanatiek. Altijd stipt en komt haar afspraken na. Ze is ook altijd vriendelijk voor de gasten, ook als een gast even niet zo vriendelijk is voor haar. Want dat is natuurlijk ook horeca: toneelspelen…’

Anouk de Hamer (20) werkt naast haar studie voor Oranjeplaat. In de winter werkt ze een of twee avonden, in de zomer fulltime.

Bekijk hier de complete ranglijst van de Terras Top 100 2015 inclusief de juryrapporten»

Reageer op dit artikel