nieuws

Kleurrijke cafébaas Ewald Anches overleden

Café

In Groningen is maandag de bekende kroegbaas Ewald Anches op 79-jarige leeftijd overleden. Anches stond erom bekend dat hij veel cafés in de stad, die een zieltogend bestaan leidden, een eigen draai gaf.

Kleurrijke cafébaas Ewald Anches overleden

Anches heeft ongeveer 14 cafés in de stad gerund. ‘Als pappa zich verveelde, begon hij een nieuwe kroeg’, zeggen de kinderen. Anches’ gezondheid ging de laatste weken achteruit. Zondag kreeg hij een beroerte, maandag bezweek hij aan de gevolgen ervan.

De Oude Wacht aan het Gedempte Zuiderdiep is een voorbeeld van een van de kroegen van Anches. Café Tante Truus is ook een bekend café van Anches. Ook café Soestdijk, bekend van de Café Top 100, was ooit een kroeg van Anches.

Het handelsmerk van Anches was zijn kleding. De flamboyante Surinamer ging altijd gekleed in pak. Of hij nu op het strand van Mallorca liep of achter de bar in een van zijn kroegen stond: Anches droeg een driedelig kostuum met perfect gepoetste schoenen. Én een hoed: een deukhoed van het Italiaanse merk Borsalino of een Amerikaanse Stetson. Ze waren zijn handelsmerk. Ewald Anches bezat er elf, allemaal gekocht in de Groningse Oosterstraat bij hoedenwinkel Witting & Zoon.

Bron: Dagblad van het Noorden

Reageer op dit artikel