nieuws

Tranen om sluiting eeuwenoud café in Madrid

Café

Vaste klanten konden hun tranen niet bedwingen bij het lezen van het briefje waarop stond dat het oudste café van Madrid ‘wegens bedrijfsbeëindiging’ is gesloten.

Tranen om sluiting eeuwenoud café in Madrid
Facebook/Cafe Comercial

Café Comercial, dat al 128 jaar bestaat, werd maandag volslagen onverwachts gesloten. Sinds het nieuws bekend is plakken fans van het café hartvormige afscheidsbriefjes op het raam. Ook op de Facebooksite van café Comercial  levert de sluiting een golf van reacties op. De NOS schrijft over de eeuwenoude horecagelegenheid: Sinds 1887 dronken politici, kunstenaars en ook stierenvechters er koffie met elkaar. Bezoekers waren onder anderen de schrijver Enrique Jardiel Poncela, regisseur Alfonso Cortés-Cavanillas en componist Sorozábal.

Burgemeester bedroefd

Voor het personeel zou de sluiting ook onverwachts zijn geweest. De obers zouden er vooraf niet van op de hoogte zijn gesteld. Burgemeester Manuela Carmena meldt zeer bedroefd te zijn. Hij heeft nog geen actie aangekondigd om het café weer open te krijgen. Stamgasten hebben hiertoe wel een verzoek gedaan.

Reageer op dit artikel