nieuws

Nummer 2 Alt Arce: ‘Volgend jaar gaan we voor de winst’

Café

‘Volgend jaar gaan we voor de winst’, zeggen Roger en Riny Hamelers en bedrijfsleidster Emie van IJzendoorn van Alt Arce. Het team uit het Limburgse Arcen verdiende de zilveren plak in de Terras Top 100.

Nummer 2 Alt Arce: ‘Volgend jaar gaan we voor de winst’
Geen teleurstelling, maar euforie als het team van Alt Arce hoort dat ze tweede is geworden.

Teleurgesteld zijn de Hamelers en hun team niet. ‘Dit zijn tranen van blijdschap, niet omdat we tweede zijn geworden. Ik ben onwijs trots op dit team’, zegt Van IJzendoorn. Naast dat Alt Arce zich bijna het beste terras van Nederland mag noemen, werd het terras van de brasserie voor het tweede jaar op rij verkozen tot de beste van de zuidelijke provincie.

Extra feest in Limburg

‘We hebben er heel hard voor geknokt. We hebben geïnvesteerd in het terras en nieuwe dingen bedacht’, vertelt Roger Hamelers. ‘We gaan thuis in Limburg nog een mooi feestje bouwen. Al onze medewerkers zitten al te wachten. Volgend jaar doen we weer mee en we gaan natuurlijk voor een nog hogere notering: de winst.’ Zijn vrouw vult aan: ‘We waren al blij dat we bij de top vijf zaten. We dachten echt dat we nu vierde waren geworden.’

‘Keihard knokken’

Roger noemt Van IJzendoorn z’n rechterhand.’ Zij traint nieuwkomers en runt het terras.’ Van IJzendoorn erkent dat de hoge notering veel tijd en energie kostte. ‘We hebben er keihard voor geknokt, maar het leverde een heel mooi team op. We zijn hierdoor veel hechter geworden.’ Drie jaar geleden werd Van IJzendoorn bedrijfsleidster bij brasserie Alt Arce. ‘Toen we dat jaar 68ste werden in de Terras Top 100, ging er een knop om. Ik wilde ervoor zorgen dat we hoger kwamen. Het resultaat is geweldig, maar nummer één worden lijkt nu ook zeker haalbaar.’

Bekijk hier de complete ranglijst van de Terras Top 100 2015 inclusief de juryrapporten>

Reageer op dit artikel