nieuws

Bod -95 mld- AB Inbev op SABMiller deze week verwacht

Café

AB InBev gaat deze week zijn overnamebod uitbrengen op de nummer twee, SABMiller. Dat meldt de Sunday Times op gezag van ingewijden.

Bod -95 mld- AB Inbev op SABMiller deze week verwacht

De overname hangt al lang in de lucht. Mogelijk komt het voorstel al maandag naar buiten. Er zou een bedrag van 70 miljard pond (€95 miljard) met het bod zijn gemoeid. Eerder deze maand liet AB InBev weten interesse te hebben in een overname van SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch. AB InBev heeft volgens de Britse beursregels tot en met 14 oktober de tijd om met een formele bieding te komen.

Vriendschappelijke gesprekken
Het bericht komt van de Engelse Sunday Times. Die krant meldt dat er de afgelopen dagen ‘vriendschappelijke gesprekken’ plaatsvonden tussen AB InBev en SABMiller. Een combinatie van de twee bedrijven zou veruit het grootste bierconcern ter wereld opleveren, op grote afstand gevolgd door Heineken.

Reageer op dit artikel