nieuws

Diageo verwacht lagere winst huidige boekjaar

Café

Het Britse drankenconcern Diageo verwacht dat de operationele winst dit boekjaar nog lager zal uitvallen dan eerder geraamd, als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Dat maakte het moederbedrijf van onder meer Smirnoff, Guinness en Johnnie Walker woensdag bekend.

Diageo verwacht lagere winst huidige boekjaar

Diageo voorzag in juli al dat de winst over het hele boekjaar 100 miljoen pond (138 miljoen euro) lager zou uitvallen. Het bedrijf denkt nu dat de negatieve effecten van wisselkoersen de winst met 150 miljoen pond zullen drukken.

Min 2 procent
’s Werelds grootste distillateur kampt al langer met dalende verkopen. Het bedrijf herhaalde zijn verwachting voor een netto-omzetdaling van 2 procent in de eerste helft in Noord-Amerika ten opzichte van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel