nieuws

Doetinchems Meisje bepaalt zelf door samenwerking met drie grootste brouwers

Café

Grand Café Doetinchems Meisje opende donderdag de deuren aan de Burgemeester van Nispenstraat 1-08 in Doetinchem. Ondernemers Julian en Dominique Brouwer (broer en zus) besloten het op het gebied van bier iets anders aan te pakken. In plaats van met een brouwer in zee te gaan, sloten ze een contract af met Heineken, Grolsch én Ab-Inbev.

Doetinchems Meisje bepaalt zelf door samenwerking met drie grootste brouwers
vlnr. Collin Seiger (Heineken), Linda Cok (Ab-Inbev), Bram Raaijmakers (Grolsch), Julian Brouwer en Dominique Brouwer.

‘De tapinstallatie hebben wij gebouwd in eigen beheer, zodat we zelf het assortiment kunnen bepalen.’ De drie brouwers reageerden verrast, maar enthousiast. ‘Dit is horeca anno 2015, zo werd gezegd’, vertelt Dominique. ‘Het duurde allemaal wel wat langer voordat alles rond was, omdat hier geen standaard contracten voor klaarlagen’, vertelt ze lachend. ‘Maar met meerdere pilsmerken op de tap, hebben we voor ieder wat wils. Gasten hebben daar behoefte aan. De eerste reacties zijn dan ook heel positief.’

Diverse pilsmerken

Cafe Victoria in Woerden ging het duo al voor met het aanbieden van diverse pilsmerken op de tap. ‘Ik verkoop 10 tot 15 procent meer pils en mensen komen echt voor hun merk’, zei Erik Thuis in een interview met Misset Horeca nadat hij het een jaar had ervaren. ‘Gasten komen écht voor hun merk. Ze vragen ook niet langer om ‘een pilsje’ maar om ‘een Jupiler’, of ‘een Grolsch’. Volgens Thuis zijn gasten echt merkgebonden, minder smaakgebonden.

Doetinchem Meisje

De ondernemers van Grand Café Doetinchems Meisje menen ook dat dit model de toekomst is. Grand Café Doetinchems Meisje is van dinsdag tot en met zondag geopend. Naast vele tapbieren biedt zij ontbijt, lunch en diner.
Doetinchems Meisje komt voort uit Arnhems Meisje, dat begin 2010 startte in Arnhem.

 

 

Reageer op dit artikel