nieuws

Eigen museum voor biermerk Brand in Susteren

Café

Burgemeester Hessels opent dinsdag 29 september het Brand Bier Museum van café Bie Alois in Susteren. Een initiatief van café-eigenaar Alois Huizinga, naar eigen zeggen ‘gek van het merk Brand’. In het museum zijn meer dan duizend artikelen van vroeger en nu te bezichtigen.

Eigen museum voor biermerk Brand in Susteren

Horecaondernemer Alois Huizinga is in zijn eigen woorden ‘gek’ op het merk bier, Brand, dat hij schenkt. In de afgelopen twintig jaar verzamelde hij alles wat met Brand te maken heeft. Voor Harry Gubbels, voormalig vertegenwoordiger van het merk, gold hetzelfde. Om te voorkomen dat hun beider verzamelingen in een kelder zouden verstoffen werd het idee voor een museum geïnitieerd.

Brand Jaarpullen
Het museum is inmiddels verrezen op de bovenverdieping van café Bie Alois. Er zijn meer dan duizend Brandartikelen van vroeger en nu te zien. Hieronder reclameartikelen, maar ook spullen die dagelijks in het café gebruikt werden, waaronder ook de bekende Brand Jaarpullen. Het museum wordt op 29 september door burgemeester Hessels van Susteren geopend en is tijdens de openingstijden van Café Bie Alois en op afspraak te bezoeken.

Reageer op dit artikel