nieuws

Populair Amersfoorts café De Karseboom ontruimd

Café

Café De Karseboom in Amersfoort heeft dinsdag een kort geding tegen bierbrouwer AB InBev verloren. De rechter besliste dat dat de brouwer de populaire horecagelegenheid mag ontruimen wegens wanbetaling.

Populair Amersfoorts café De Karseboom ontruimd

InBev ging over tot ontruiming omdat de horecaondernemer Thomas Kruip een grote huurachterstand heeft opgebouwd. De Telegraaf schrijft dat sprake is van een uit de hand gelopen betalingsconflict.

Horecaondernemer

Kruip zegt tegen het Algemeen Dagblad: ‘De Karseboom is een zeer gezond bedrijf. We hebben dit jaar een omzetstijging weten te realiseren van 40 procent ten opzichte van 2014. In 2012 kregen we het moeilijk, toen de alcoholgrens van 16 naar 18 werd opgetrokken, maar daar hebben we een ongekend succesvolle formule met frisdrank tegenover kunnen zetten.’ De horecaondernemer stelt dat de bierbrouwer niet bereid is om met een oplossing te komen. Een geschil over een bijdrage van de pandeigenaar aan een grote verbouwing in 2012 zou volgens hem uit de hand zijn gelopen, waarna de brouwerij hem dwong zijn drankbestellingen vooraf te betalen. ‘Ik ben administratief aan InBev overgeleverd. Het lijkt alsof er een huurachterstand is, terwijl er op een andere post juist een groot overschot is’, meldde hij het AD.

Bierbrouwer

Een woordvoerder van de bierbrouwer reageert tegenover die krant dat Kruip regelmatig zijn verplichtingen niet nakwam. ‘Het liep zelfs zo slecht dat wij ons in 2011 genoodzaakt zagen een procedure te starten bij de kantonrechter om betaling van een hoog opgelopen betalingsachterstand af te dwingen.’ Nadien werd afgesproken dat beide partijen samen verder konden, mits de horecaondernemer aan zijn betalingsachterstand zou voldoen en hij zijn verplichtingen stipt zou nakomen. ‘Uiteindelijk heeft dit geleid tot een verlies van vertrouwen en onze wens de samenwerking te beëindigen.’

Reageer op dit artikel