nieuws

Bavaria gekroond tot ’s werelds beste familiebedrijf

Café

Bavaria heeft op de 26e Top van het Family Business Network International (FBN-I) in Montreux, Zwitserland, de 20e Global Family Business Award van IMD-Lombard Odier ontvangen. Daarmee mag Brabantse brouwer zich één van de succesvolste familiebedrijven ter wereld noemen.

Bavaria gekroond tot ’s werelds beste familiebedrijf

Bavaria is één van de oudste onafhankelijke bedrijven in Nederland. Met de prijs wint de brouwerij uit Lieshout één van de meest prestigieuze onderscheidingen voor succesvolle familiebedrijven. De prijs is een erkenning voor de wijze waarop die bedrijven familiebelang verenigen met zakelijk belang en traditie combineren met innovatie en daarbij ondubbelzinnige betrokkenheid bij de plaatselijke gemeenschap tonen.

Bavaria

Bavaria is opgericht vóór 1680 en sinds 1764 in handen van de familie Swinkels. De Lieshoutse brouwer is momenteel in handen van de zevende generatie. In 2014 behaalde het bedrijf een omzet van €503,9 miljoen. Bavaria is actief in meer dan 120 landen en heeft zo’n 1000 medewerkers in dienst.

Family Business Award

De Family Business Award wordt toegekend door de internationale business school IMD en Lombard Odier, één van de belangrijkste particuliere banken in Europa. Dit jaar werd de award voor de 20e keer uitgereikt en wordt eer bewezen aan een lange lijst prestigieuze ontvangers ervan. Onder eerdere bedrijven die de onderscheiding kregen bevinden zich Lego, Hermès en Barilla.

 

Reageer op dit artikel