nieuws

Zeven aanhoudingen bij Amsterdams café

Café

Bij een controle in een horecazaak in Amsterdam-West zijn woensdagavond zeven personen aangehouden. Onder hen is de beheerder van het café aan de Balboastraat, die wordt verdacht van het gelegenheid geven aan illegaal gokken.

Zeven aanhoudingen bij Amsterdams café

De rest moest mee naar het bureau voor onder meer het verstrekken van, gebruik en bezit van harddrugs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Politie

Een persoon is overgedragen aan de IND, een ander had 1900 euro aan boetes openstaan. De politie nam verder softdrugs twee laptops in beslag, die vermoedelijk zijn gebruikt voor illegaal gokken. De gemeente moet nu beslissen wat er met de horecazaak gaat gebeuren. De controle werd gedaan door politie, douane en gemeente en had plaats in het kader van de aanpak van excessief geweld in de stad, zoals de reeks liquidaties. Hierbij willen politie en justitie naast opsporen en vervolgen, ook criminele groepen verstoren. Ze doen dat door onder meer te controleren op plekken waar deze personen elkaar mogelijk ontmoeten.

Reageer op dit artikel