Bierfabriek gaat bier brouwen tijdens Horecava

Bierfabriek gaat bier brouwen tijdens Horecava

Op de Horecava 2016 realiseert De Bierfabriek een tijdelijke dependance met bijna 200 zitplaatsen. Naast de bekende Franse boerderijkippetje kunnen bezoekers in dit pop-up restaurant ook inspiratie opdoen over het brouwen van bier, iets dat ter plekke gebeurt.

De Bierfabriek is een horeca-concept waarin brouwerij, restaurant en café samenkomen. Oprichter Andrea Possa: 'Het pop-up restaurant tijdens de beurs is een ambitieus project waar we trots op zijn. De bezoeker krijgt hier de volledige Bierfabriek-beleving; met de brouwerij van Flecks Brauhaus Technik wordt het brouwproces getoond, de koks grillen de boerderijkippetjes boven de houtskool-barbecue en met de taptafels kunnen gasten ook hier hun eigen bier tappen.'

Brouwketels en fermentatietank aanwezig

In de brouwketels (300 liter) wordt mout opgelost in water, in de fermentatietank (500 liter) vindt de eerste vergisting plaatst door toevoeging van hop en gist aan de vloeistof, en in de lagertanks kan de vloeistof, dan bier geheten, nagisten. Daarna is het klaar voor consumptie en wordt de tank aangesloten op de tap. Omdat het gehele brouwproces 4 weken kost, wordt tijdens de Horecava een aantal stappen van het proces getoond.

Tachtig vierkante meter

Met een gevel van zo’n 80 m² wordt De Bierfabriek pop-up een imposante verschijning met een industrieel design op de Horecava. De beurs vindt dit jaar voor de zestigste keer plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari in de RAI in Amsterdam.