De Hazeburg wordt met biertunnel 'grootste biercafe van Nederland'

De Hazeburg wordt met biertunnel 'grootste biercafe van Nederland'

Speciaalbier café De Hazeburg in Ermelo wordt met de komst van een biertunnel, het grootste biercafé van Nederland. Maandag 23 november wordt de biertunnel geopend door burgemeester André Baars.

Er kan worden gekozen uit een assortiment van maar liefs 1500 verschillende bieren. Een ondergrondse biertunnel zorgt voor een directe verbinding tussen de bierwinkel en het café. Wanneer er een speciaalbier wordt besteld door een gast in het café, gaat het bier vanuit de winkel op transport naar het cafe, maar onderweg maakt het een tussenstop in de koelmachine in de biertunnel. Dankzij deze biertunnel kunnen straks alle bieren naar het café worden vervoerd. De Hazeburg mag zich daarmee het grootste biercafé van Nederland noemen. Een langgekoesterde droom van eigenaren Jan en diens dochter Tineke van Wilgenburg.

Speciaalbier café De Hazeburg

In 1995 begon Jan van Wilgenburg in zijn winkel een kleine hobby brouwerij. Nu 20 jaar later heeft de brouwerij een capaciteit van 700 liter per brouwsel en worden er eigen bieren gebrouwen als Veluws Blond, Veluws Bruun, Tripel-B en Gulle.