Deadline voor grootste bierfusie weer verschoven

Deadline voor grootste bierfusie weer verschoven

De deadline voor de fusie tussen AB InBev en SABMiller, de nummer 1 en 2 brouwers op de wereldwijde biermarkt, is opnieuw verschoven. De uiterste datum voor een overeenkomst ligt nu op 11 november. Als er dan nog geen akkoord is, mogen er volgens de Britse beursregels zes maanden geen verdere gesprekken plaatsvinden.

Het is de tweede keer dat de deadline wordt opgeschoven. AB InBev heeft wel aangegeven zijn boekenonderzoek te hebben afgerond.

Omdat SABMiller aan de beurs in Londen genoteerd is, worden de gesprekken gecontroleerd door het UK Panel on Takeovers & Mergers. Deze heeft strenge regels over de periode waarin gesprekken mogen worden gevoerd.

Jupiler Grolsch Hertog Jan

Door de fusie kunnen enkele van de grootste biermerken ter wereld onder één dak komen. In Nederland zou dat gelden voor onder meer Jupiler, Grolsch en Hertog Jan.

De fusie leidt waarschijnlijk op verschillende plekken ter wereld tot problemen met de mededingingsautoriteiten, waardoor merken moeten worden afgestoten. Onder meer Heineken zou daarvan kunnen profiteren.