Grolsch in de etalage; Heineken genoemd als koper

Grolsch in de etalage; Heineken genoemd als koper

SABMiller moet afstand doen van Grolsch en Peroni om mededingingsbezwaren vanuit Brussel te voorkomen na de aangekondigde fusie met AB InBev. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Er zouden drie gegadigden zijn voor de merken, waaronder Heineken.

Eerder werd al gemeld al dat SABMiller en AB InBev voor miljarden euro's aan eigen merken van de hand moeten doen om toestemming te krijgen voor de fusie. Daarop verkocht SABMiller haar belang in de Amerikaanse joint venture MillerCoors aan partner Molson Coors. Dat zelfde Molson Coors zou met het Ierse C&C en het Nederlandse Heineken de belangrijkste gegadigde zijn om Peroni en Grolsch te kopen.

Forse schuld door aankoop

AB InBev bracht eerder deze maand formeel een bod van bijna €100 miljard euro uit op SABMiller. Door die overname komen de twee grootste brouwers ter wereld onder een dak. Kenners stelden dat AB InBev aanzienlijke financiële risico's neemt met die miljardenovername. Bijna driekwart van het overnamebedrag moet met leningen bijeen worden gebracht. Daardoor neemt de schuld van de onderneming fors toe.

Heineken: 'gerucht waar wij niet op reageren'

Heineken laat bij monde van woordvoerder Peter Smit weten dat de sluimerende interesse slechts een gerucht is. 'En zoals het in deze situaties gewoon is, reageren wij uiteraard niet op geruchten.'