Grootste bierdiner ter wereld tijdens Bierfestival Groningen

Grootste bierdiner ter wereld tijdens Bierfestival Groningen

Het Bierfestival Groningen organiseert donderdag 7 april 2016 het grootste bierdiner ter wereld. In de Martinikerk wordt dan de tafel gedekt voor ruim 600 bierliefhebbers. Op het zevengangenmenu staan eerlijke streekproducten en bijpassende speciaalbieren voor een goede bier-spijscombinatie.

Maik van Heerd, initiator van onder meer het Bierfestival en eigenaar van Café Top 100-café De Toeter, erkent dat het een hele uitdaging wordt. ‘We gaan in de Martinikerk, de mooiste locatie voor zo’n evenement, zestig tafels plaatsen waar tien mensen plaats aan kunnen nemen. En 600 couverts is inderdaad ambitieus, maar wij denken dat dit ons gaat lukken. Kaarten voor het diner, inclusief bijpassende bieren, kosten € 65,00 en zijn verkrijgbaar via de website van het Bierfestival en alle vestigingen van Primera in Nederland.

Samenwerking ‘t Feithhuis

Het menu wordt door het Groningse ’t Feithhuis, nummer 65 in de Koffie Top 100, in samenwerking met Albert Kooy, oprichter van Dutch Cuisine, samengesteld. De Britse biersommelier Melissa Cole is aanwezig voor de begeleiding van de bier- en spijscombinaties. Zij zal de diverse gangen presenteren en de keuzes voor bieren en gerechten onderbouwen. Studenten van Stenden Hogere Hotelschool Leeuwarden worden betrokken bij de voorbereidingen en de uitvoering van dit evenement. Tijdens deze avond wordt ook het lekkerste bier uit het noorden van Nederland bekend gemaakt. Een consumentenjury bepaalt welk bier zich Het Lekkerste bier van Noord-Nederland mag noemen.