Start crowdfunding voor tweede kattencafé van Nederland

Start crowdfunding voor tweede kattencafé van Nederland

Hielkje Wester (26) is een crowdfundingcampagne gestart zodat ze een kattencafé kan realiseren in het centrum van Groningen. De horecagelegenheid, waar geen alcohol wordt geschonken, moet 'Kattencafe Op z'n Kop' gaan heten.

Na New York, Londen, Parijs, Tokio en Amsterdam kan Groningen niet achterblijven, zo meent de initiatiefneemster. 'Ik ben zelf dol op katten en ik wilde een eigen horecaonderneming.' Doel van Wester is om kattenliefhebbers en katten bij elkaar te brengen onder het genot van een kop koffie, thee of wat fris. Wester kiest er bewust voor om geen alcohol te schenken. 'Dat vind ik niet passen in een café met dieren.' Qua inrichting hoopt ze bij Op z'n Kop een huiskamergevoel te creëren. 'De gasten moeten zich er wel thuis voelen.' Dat zelfde geldt ook voor de katten.

Kattencafé

De beestjes worden uit het asiel gehaald en moeten voldoen aan een paar eisen: ze moeten vriendelijk zijn voor mensen en niet weg willen lopen.  Om de katten te behagen komen er overal kattenspeeltjes, krabpalen en verstopplekjes. Volgens Wester is het café een uitkomst voor kattenliefhebbers die thuis geen katten kunnen houden.

Crowdfunding

Ze hoopt met de crowdfundingcampagne € 20.000 op te halen. Voor het overige bedrag heeft de jonge onderneemster een investeerder gevonden. In Amsterdam is al een kattencafé gevestigd. Wester hoopt met haar initiatief Groningen nog meer op de kaart te zetten. Doel is dat het café begin 2016 de deuren al kan openen.