Utrechtse brouwers scoren op Brussels Beer Challenge

Utrechtse brouwers scoren op Brussels Beer Challenge
vlnr: brouwers van De Leckere, Duits en Lauret, Maximus en Hommeles

Utrechtse brouwers hebben uitstekend gescoord op de prestigieuze Brussels Beer Challenge, die dit weekend in Antwerpen werd gehouden. Er waren medailles voor de Utrechtse brouwerijen Maximus, Duits & Lauret en De Leckere en brouwerij Hommeles uit Houten.

Op het internationale podium van de Brussels Beer Challenge, die dit weekeinde plaats vond, vielen vier Utrechtse brouwers in de prijzen. Brouwerij Duits & Lauret behaalde een zilveren medaille voor haar Stout en de brouwers van Hommeles uit Houten scoorden eveneens zilver met hun bokbier, de Bokkepruik. Brouwerij Maximus scoorde naast een bronzen medaille voor de Brutus nog een eervolle vermelding voor de Saison. En brouwerij De Leckere is verguld met de eervolle vermelding voor haar pilsener. Jopen bier was met vier prijzen de meest gelauwerde Nederlandse brouwerij.

Brussels Beer Challenge

In vijf jaar tijd steeg het aantal brouwerijen in de provincie van 7 naar 27 en ook het aantal biercafés en bierfestivals is sterk toegenomen.  Ook kwalitatief staan de Utrechtse bier. De Brussels Beer Challenge is een van de belangrijkste bierkeuringen van Europa. Dit jaar deden er 1100 bieren mee van brouwerijen uit de hele wereld.