Grolsch mag café in Haaksbergen niet ontruimen

Grolsch mag café in Haaksbergen niet ontruimen

Grolsch wil het pand van café Markt  2 in Haaksbergen ontruimen, maar dat mag niet van de rechter. Pandeigenaar Grolsch heeft een huurconflict met de exploitant van deze horecaruimte in Twente.

De rechtbank in Almelo deed op 18 december uitspraak in deze zaak; de brouwer mag het pand niet ontruimen. In augustus van dit jaar oordeelde de kantonrechter nog in het voordeel van Grolsch, maar hierbij is een fout gemaakt door de rechtbank.

De rechtbank zegt: ‘Wij betreuren dat wegens een misslag onzerzijds een verstek vonnis is gewezen en bieden hierbij dan ook onze excuses aan.’

Aan de basis van de rechtszaak ligt een huurconflict tussen Grolsch en Tim Keijser, de huurder van Markt 2. Volgens exploitant Keijser kampt het pand al jaren met problemen; verzakkingen, verwarmingsproblemen, wateroverlast en schade aan het exterieur. Pandeigenaar Grolsch zou volgens de cafébaas onvoldoende goede wil hebben getoond om de problemen op te lossen. Daarom besloot Keijser slechts nog de huur over te maken die hij redelijk vond, meldt de regionale krant Tubantia.

Eind januari 2016 dient een nieuwe rechtszaak tussen exploitant en pandeigenaar Grolsch.

Als Grolsch de schorsing van de ontruiming niet naleeft volgt een dwangsom van 150.000 euro tot een maximum van 450.000 euro.