nieuws

Amsterdam Coffee Festival voor het eerst in Westergasfabriek

Café

Amsterdam staat van 18 tot en met 20 maart in het teken van koffie en thee. Het Amsterdam Coffee Festival keert voor de derde keer terug naar de hoofdstad en dit jaar voor het eerst op het terrein van de Westergasfabriek.

Amsterdam Coffee Festival voor het eerst in Westergasfabriek

Bezoekers kunnen er de nieuwst trends ontdekken en kennis met elkaar delen. Tijdens het Amsterdam Coffee Festival kan er voor het eerst kennis worden gemaakt met de ‘tasting notes’. Deze ‘notes’ zijn ontwikkeld om de smaakcomponenten van koffie beter te begrijpen en onder de aandacht te brengen van een breder publiek.

Tijdens het Amsterdam Coffee Festival speelt chef-kok Rikard Andersson van het Amsterdamse Scandinavian Embassy gastheer in het Leidinghuis. Samen met barista Nicolas Castagno verzorgt hij meerdere exclusieve ‘food pairing’ experiences.

De beste barista’s van Nederland gaan tijdens het Amsterdam Coffee Festival de strijd met elkaar aan. De SCAE NL (Specialty Coffee Association Europe) organiseert op het Amsterdam Coffee Festival meerdere kampioenschappen, namelijk het Nederlands Barista Kampioenschap (zaterdag 19 maart), de Nederlandse Brewerscup en het Nederlands Cuptasters Kampioenschap. Daarnaast organiseert de International Tea & Coffee Academy de Dutch Tea Championship dat op zondag 20 maart plaatsvindt.

Reageer op dit artikel