nieuws

Finale Dutch Tea Championships tijdens Amsterdam Coffee Festival

Café

Op 20 maart strijden Jessica Zagers, Anja Schukkink, Jerry van Dalen en Björn Cocu om de titel van Dutch Tea Champion 2016 tijdens het Amsterdam Coffee Festival.

Finale Dutch Tea Championships tijdens Amsterdam Coffee Festival

De vier finalisten krijgen vijftien minuten de tijd om drie soorten thee te zetten, waarvan één signature thee. Deze zelfbedachte, verrassende thee-spijscombinatie dient ter plekke te worden bereid. Bij de boordeling ligt de nadruk op creativiteit en vernieuwing, naast natuurlijk de smaak van de thee en de balans van de thee-spijscombinatie. Elke combinatie is toegestaan, mits het eindresultaat creatief, vernieuwend, inspirerend en smaakvol is, en ‘thee’ als product recht doet. Thuis (voor)bereiden is niet toegestaan.

Winnaar naar Malawi

De jury, bestaande uit Ab van den Broek (Managing Director Broektea), Milo van Velzen (Deputy Manager Category Management bij Simon Levelt) en Karlijn Dapper (winnares Dutch Tea Championship 2015), beoordeelt de presentatie van de finalisten op smaak, werkwijze en techniek. De winnaar ontvangt de titel Dutch Tea Champion 2016 en wint een reis naar de theeplantages van Malawi.

Reageer op dit artikel