nieuws

Contactadvertentie: teakhouten tap zoekt liefdevolle brouwer

Café

‘Welke brouwer wil bij mij op de tap in hartje Amsterdam?’ Met een ludieke en unieke contactadvertentie start Café Kobalt een project om kleine bierbrouwers hun bier te laten promoten.

Contactadvertentie: teakhouten tap zoekt liefdevolle brouwer

‘Ben jij die kleine bierbrouwer die de liefhebber kennis wil laten maken met jouw zelf gebrouwen biertje waar je ò zo trots op bent? Dan is dit je kans!’ Met die ‘contactadvertentie’ op social media wil het Amsterdamse Café Kobalt kleine brouwerijen de kans bieden hun bier te laten stromen door een unieke, teakhouten biertap uit de jaren zestig.

Crowdfunding

Een aantal maanden geleden kwamen de eigenaren van Café Kobalt een forse, Belgische teakhouten biertap uit de jaren ’60 tegen op een veilingsite. Door middel van crowdfunding werd de tap gekocht en opgeknapt. Sinds begin februari prijkt de ‘Kobalt Craft’ op de bar van het café. Al snel ontstond het idee onbekende, kleine brouwerijen een kans te bieden hun speciale bier aan de man te brengen.

Alleen kleine brouwers

Om iedere ondernemer een gelijke kans te geven, worden deze allemaal uitgenodigd hun eigen biertje te komen promoten en te laten proeven. Eén van de voorwaarden die Kobalt stelt is dat deelnemers (nog) geen ‘BA-er’ oftewel een bekende Amsterdammer mogen zijn. Dit om juist de kleinere, nog onbekende brouwer een podium te bieden. In de twee maanden dat de gekozen brouwer de tap beheert staat het hem of haar vrij te variëren met meerdere soorten gerstenat van eigen hand.

Reageer op dit artikel