nieuws

Crowdfunding Two Chefs Brewing binnen week op €80.000

Café

De Amsterdamse bierbrouwers – en voormalige chefs – Sanne Slijper en Martijn Disseldorp van brouwerij Two Chefs Brewing, hebben een week na de start van hun crowdfunding al de helft van het bedrag dat ze nastreven binnen. Het duo mikt op minimaal €150.000 en zit nu al op €80.000.

Crowdfunding Two Chefs Brewing binnen week op €80.000

Met de investering willen Sanne en Martijn in Amsterdam-West een eigen brouwerij openen met een brouwinstallatie, twaalf vergistingstanks en een bottellijn zodat de chefs, naast meer liters, ook meer types en smaken kunnen brouwen. Bijzonder aan de crowdfunding is dat investeerders een rendement behalen op de inleg. Over vijf jaar wordt een rendement van 4,5% per jaar uitgekeerd, oftewel een rendement van 22,5% over de gehele looptijd. Investeer je dus €1000,- krijg je in totaal € 1225 terug. Naast de rente bieden de brouwers nog allerlei andere beloningen bij verschillende investeringsbedragen. Denk hierbij aan je naam op één van de vergistingstanks of jouw eigen bier die de Two Chefs op de markt brengen.

Stap naar buitenland

De chefs Sanne en Martijn zijn in 2012 begonnen met zelf bier brouwen. Vier jaar later hebben ze in totaal negen speciaalbieren op de markt, die in Amsterdam alleen al op meer dan 300 plekken worden verkocht. De bieren worden nu in ketels van andere brouwers in binnen- en buitenland gebrouwen. Het duo acht nu de tijd rijp voor de volgende stap; een eigen brouwerij, zodat hun bier ook ver buiten de Nederlandse grenzen gedronken kan worden. Two Chefs Brewing is vooral te herkennen aan de funky labels die middels paper-art zijn bewerkstelligd door design bureau Studio Early Day.

Reageer op dit artikel