nieuws

Drones serveren biertje en nemen bestelling op in pop-up café

Café

Een drone die een bestelling opneemt en een drone die vervolgens het bestelde biertje komt brengen. Daar is een team van studenten mee bezig van de TU in Eindhoven. Middels crowdfuncing hoopt het team geld op te halen voor een pup-up drone-café. ‘Daar willen we echt de ervaring gaan neerzetten’, aldus teammanager Tessie Hartjes.

Drones serveren biertje en nemen bestelling op in pop-up café
Facebook

Het drone-café opent vervolgens nog de deuren op 22 april, dan viert de TU Eindhoven haar 60-jarige bestaan. Bijzonder aan de huisdrone ‘Blue Jay’ is dat die zowel binnen kan navigeren als een grijpfunctie heeft.

Aanvankelijk was het plan dat een drone de bestelling opnam en diens ‘vliegende collega’ deze serveerde. De bestelling opnemen middels spraakherkening bleek echter een te grote uitdaging aangezien het rumoerig is in het café. Nu is het plan dat de gast de bestelling gaat aanwijzen op een kaart. Deze drone geeft dit vervolgens door aan een tweede drone.  Een barman zal aan deze drone de bestelling geven. ‘Zo ontneem je een stukje logistiek bij de gastgeer. Die kan daardoor meer persoonlijke aandacht aan de gast geven.’ Door een intern navigatiesysteem weet de drone aan welke tafel de gast zit die de bestelling heeft gedaan’, legt Hartjes uit. De robot vliegt een bepaalde route waar je als gast niet mag lopen. Dit om ongelukken te voorkomen.

Het studententeam wil met de drone vooral laten zien wat voor mogelijkheden er zijn. Niet alleen in de horeca zouden ze in de toekomst een toegevoegde waarde kunnen zijn, zo meent Hartjes. ‘Deze drones kunnen dingen vinden, oppakken en brengen. ‘Dus ze zouden bijvoorbeeld ook kunnen worden ingezet als hulp in huis, of om een brandje te blussen of medicijnen rond kunnen brengen in een ziekenhuis.’

Reageer op dit artikel