nieuws

Nog vier dagen tot het Amsterdam Coffee Festival

Café

Komend weekend is het zover – van 18 tot 20 maart staat Amsterdam in het teken van koffie, thee en alles wat daarmee te maken heeft. Het Amsterdam Coffee Festival keert voor de derde keer terug naar onze hoofdstad en dit jaar voor het eerst op het terrein van de Westergasfabriek.

Nog vier dagen tot het Amsterdam Coffee Festival

Duizenden koffieliefhebbers uit de Benelux zullen in Amsterdam neerstrijken om de nieuwste trend te ontdekken, kennis met elkaar te delen en een tof feestje te bouwen.

‘Coffee Market Report’ 
Het Amsterdam Coffee Festival wordt vrijdag 18 maart afgetrapt door de oprichter van het Amsterdam Coffee Festival en directeur van de Allegra Group, Jeffrey Young. Hij presenteert het jaarlijkse koffierapport, met trends, verwachtingen en ontwikkelingen in de koffiebranche. Naast de presentatie van Jeffrey Young, vind je in Het Lab verschillende hands-on demonstraties, workshops en lezingen.

SCAE NL Championships
Tijdens het Amsterdam Coffee Festival vinden drie barista-kampioenschappen van de SCAE NL (Specialty Coffee Association of Europe) plaats. Op vrijdag 18 maart zetten barista’s hun beste kopje voor tijdens de Dutch Brewers Cup, gebaseerd op kennis en kunde van filtermethodes.

Nederlandse barista’s strijden tegen elkaar tijdens de prestigieuze Dutch Barista Championship. De barista’s maken achtereenvolgend vier identieke cappuccino’s, espresso’s en eigen creaties, die door een vakjury beoordeeld worden. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het World Barista Championship 2016 in Dublin.

Het Amsterdam Coffee Festival wordt zondag afgesloten met de Dutch Cup Tasters Championship, die geheel in het teken staat van proeven wat de gewone koffiedrinker niet proeft. De Barista die feilloos de verschillende koffiesoorten kan onderscheiden, mag zich Dutch Cup Taster kampioen noemen. De kampioenschappen beginnen dagelijks om 11:00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats om 18:00.

Reageer op dit artikel