nieuws

Tweede zaak eigenaar In de Karkol opent eind mei

Café

Barth Hochstenbach, eigenaar van het Maastrichtse In de Karkol, opent eind mei een tweede zaak. De kastelein heeft de zaak recht tegenover zijn huidige café, In de Moriaan, gekocht en deze zal na een grondige verbouwing open gaan. ‘Ideaal tijdens de zomermaanden met een mooi terras.’

Tweede zaak eigenaar In de Karkol opent eind mei

De reden voor de aanschaf van het pand, recht tegenover zijn eerste zaak, waren legio, aldus Barth Hochstenbach. ‘Ik ga in mei open en dan heb ik mooi de beschikking over een terras met zo’n 60 à 70 stoelen. Iets dat ik nu niet heb. Bovendien is het overdag rustig in de Karkol. Dan kan ik mooi inspelen op die rustige periode bij mijn nieuwe zaak.

Kleinste café van Nederland

In de Moriaan is, net zoals In de Karkol, een bekend café in het zuiden en ook ver daar buiten. Hochstenbach: ‘Als we opengaan, verandert de naam enigszins: Petit Café Moriaan. Het is officieel het kleinste café van het land, met zo’n 23 vierkante meter.’ Daar houdt de ruimte echter niet op. Naast het eerder genoemde terras komt er ook nog een serre van zo’n 25 vierkante meter.

Vroeg open en eten

Evenals In de Karkol zal Moriaan zeven dagen in de week opengaan. ‘Ja, mensen kunnen daar dan terecht voor koffie met gebak, vanaf een uur of tien, of wellicht eerder als het aanslaat.’ Daarnaast zal er ook in de avonduren gegeten kunnen worden. ‘Het gaat wat ver om te spreken van ‘diner’, aldus Hochstenbach. ‘Denk eerder aan shared dining, ook gezien de beperkte ruimte.’

Eigen smoel

In de Karkol, al jaren in de top-10 van de Café Top 100, en het nieuwe Petit Café Moriaan liggen pal tegenover elkaar in de smalle Stokstraat, in de Limburgse hoofdstad. ‘Voor mij makkelijk natuurlijk als eigenaar. Maar ik ga er grotendeels wel een compleet nieuw team neerzetten, het moet geen Karkol worden in Moriaan, maar echt een zaak met een eigen smoel’,  aldus Hochstenbach, die eind mei zijn tweede zaak verwacht te openen.

Reageer op dit artikel