nieuws

Eerste theefestival in Utrecht

Café 54

Partymanager Nikki Hoolwerf (27) is zo dol op thee dat ze in samenwerking met evenementenlocatie DeFabrique in Utrecht een festival organiseert voor haar lievelingsdrank. Het allereerste Dutch Tea Festival vindt plaats op 29 mei 2016.

Eerste theefestival in Utrecht

Hoolwerf maakte in oktober 2014 voor het eerst kennis met losse thee. ‘Ik wilde er alles over weten en besloot een blog te beginnen om mijn thee-avonturen te delen. Toen ik theeleveranciers benaderde kreeg ik al snel samples toegestuurd om te recenseren. Op dat moment ben ik me er echt in gaan verdiepen, onder andere door boeken te lezen en een cursus bij de International Tea & Coffee Academy te volgen. Ik leerde daar de drie stadia van water en hoor nu wanneer de kleine belletjes veranderen in zogenoemde vissenogen. Dat is de ideale temperatuur voor sommige soorten thee.’

Festival

In februari 2015 ontstond het idee voor een festival voor haar  favoriete drank. ; Ik stond tijdens een rondleiding over ons evenemententerrein te luisteren naar de wensen van een vertegenwoordiger van de Zwembadbeurs en dacht: ja, ook voor zwembaden worden evenementen georganiseerd. Je kunt het echt zo gek niet bedenken of er is een event voor. Waarom dan niet voor thee?’

Geen gekke gedachte, want het Amsterdam Coffee Festival bewijst al drie jaar met ruim tienduizend bezoekers per editie dat liefhebbers behoefte hebben om bij elkaar te komen. Werkgever DeFabrique wilde de sprong in het diepe samen met Hoolwerf maken. ‘We faciliteren zo’n 350 evenementen per jaar, maar hebben nog nooit zelf een eigen evenement van idee tot uitvoer georganiseerd’, legt commercieel directeur Sybren Ophof uit.

De International Tea & Coffee Academy verzorgt een aantal workshops en er komt een beursgedeelte waar verschillende theeleveranciers hun waar laten zien en proeven. Je kunt een Chinese en Japanse theeceremonie bijwonen en er komt een dame die theeblaadjes leest. ‘Ik zou ook graag tea pairing en bijvoorbeeld yoga aanbieden. Of dansen met een geuren-dj.’

Reageer op dit artikel