nieuws

Horeca Deventer test vrije openingstijden

Café 142

De horeca in Deventer gaat een test doen met vrije openingstijden op de vrijdag en de zaterdag. Ondernemers in een deel van de binnenstad en het Havenkwartier in Deventer kunnen meedoen aan de proef die van start gaat op 1 mei. Ze gaan een jaar lang testen met de vrije tijden.

Horeca Deventer test vrije openingstijden

Horecabedrijven in Deventer hebben zelf verzocht om vrije openingsuren en de gemeente heeft recent ingestemd met de proefperiode van een jaar.

Horecaondernemers kunnen tijdens deze proefperiode op vrijdag- en zaterdagnacht en op een aantal feestdagen vrije openingsuren hanteren. Voor de overige dagen wijzigt er niets. Vooraf moeten ze dit wel melden bij de gemeente zodat inzet van politie en toezicht kan worden geregeld.

Er komt een bewonerspanel om ervaringen van bewoners te horen. Een aantal bewoners heeft zich hiervoor al aangemeld.

In verschillende gemeenten zijn goede ervaringen met vrije sluitingstijden in het weekend. Er is minder uitgaansgeweld en geluidsoverlast. Mensen gaan gespreid naar buiten en komen elkaar minder tegen op straat.

Reageer op dit artikel