nieuws

Bredase cafés organiseren Internationaal Wijnproeffestival

Café 856

Acht Bredase cafés organiseren zondag 5 juni  Werelds Breda Internationaal Wijnproeffestival. Bij de cafés kunnen diverse wijnen geproefd worden en ook staan er bareilanden op de Grote Markt Zuid.

Bredase cafés organiseren Internationaal Wijnproeffestival

Het festival geeft bezoekers de kans om 42 druifsoorten afkomstig uit 13 landen van 50 wijnhuizen te proeven. De deelnemende cafés zijn Ja! Breda, Gold, Zeezicht, de Boterhal, Samsam, ’t Hart van Breda, Barista Café en Het Voske. Elke zaak biedt wijnen van één bepaald land aan, door middel van een mini-wijnproeverij, van 3 verschillende wijnen, opbouwend van smaak. Daarnaast zullen er 5 bareilanden, elk met een land, tussen de terrassen staan waar, per bar, ongeveer 12 wijnen te proeven zijn.

Eerste editie

‘Een uniek evenement dat voor het eerst in Breda wordt gehouden’, aldus organisator José van Haperen van Lunchcafé Ja! Breda. ‘Er zijn meerdere sommeliers aanwezig die alles over de wijnen kunnen vertellen.’ Het festival begint op 5 juni om 12.00 uur en er zal aan de bareilanden geschonken worden tot 22 uur.

Reageer op dit artikel