nieuws

Meer grote bedrijven gaan mkb sneller betalen

Café 68

Naast Heineken, FrieslandCampina, KPN en de Rabobank gaan nu ook de ABN Amro,ING en Gasunie bedrijven in het mkb sneller betalen.  Het streven is dat binnen vijf jaar de helft van de duizend grootste Nederlandse bedrijven meedoet aan Betaalme.nu, zodat er circa € 2,5 miljard uit openstaande facturen vrijkomt voor het mkb.

Meer grote bedrijven gaan mkb sneller betalen

In november 2015 ondersteunden Heineken Nederland, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina het initiatief als eerste, waarna KPN, NS en TomTom, Rabobank, PGGM, Schiphol en Havenbedrijf Amsterdam zich aansloten.Nu volgen ook ABN AMRO, ABP, APG, Cargill, Enexis, Gasunie en ING.

Minister Kamp (EZ): ‘Ik roep grote Nederlandse bedrijven op om niet langer te wachten en zich ook aan te sluiten bij Betaalme.nu.’

Kamp vervolgt: ‘Een tijdige betaling van opdrachtgever aan leverancier is essentieel. Vooral bij mkb-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers. Daarom zet de overheid zich in voor het bevorderen van kortere betaaltermijnen via Betaalme.nu.

De deelnemende bedrijven geven elk in een eigen manifest aan hoe ze hun deelname in de praktijk brengen. De meeste beloven hun kleinste leveranciers binnen 30 dagen te betalen. Het gaat om meer dan tienduizend mkb-bedrijven. Alle manifesten staan op de website van Betaalme.nu.

Betaal me nu

Betaalme.nu is een non-commercieel initiatief vanuit het bedrijfsleven dat erop is gericht om makkelijker toegang tot liquiditeit voor het mkb te realiseren door kapitaal vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit.

 

Reageer op dit artikel