nieuws

Nederlands Bierproeffestival: startschot Week v/h Nederlandse Bier

Café 60

Het Nederlands Bierproeffestival neemt van 19 tot en met 21 mei de Grote Kerk in Den Haag weer over. Tijdens deze jubileumeditie van het festival wordt flink uitgepakt: er zijn 43 Nederlandse brouwerijen aanwezig, zij presenteren samen 200 verschillende bieren. Daarnaast is er dit jaar een foodtruckplein naast de Grote Kerk en zijn er ook diverse live optredens. Het festival is het startschot voor de Week van het Nederlandse Bier.

Nederlands Bierproeffestival: startschot Week v/h Nederlandse Bier

Het aantal van 43 brouwerijen zijn er opnieuw meer dan vorig jaar, toen een recordaantal van 40 brouwerijen meedeed. Tijdens het festival kunnen bezoekers op ontdekkingstocht naar de lekkerste bieren uit Nederland. Bezoekers die meer willen weten over het brouwproces, de ingrediënten van bier en mooie bier & spijs combinaties, kunnen hun vragen stellen aan de brouwmeesters en aan de bieradviseurs van StiBON. Ook worden er elke dag verschillende interessante masterclasses georganiseerd, waar bezoekers zich ter plekke voor kunnen inschrijven. Het Nederlands Bierproeffestival vindt plaats op donderdag 19 mei (18.00 – 22.00), vrijdag 20 mei (16.00 – 22.00), zaterdagmiddag 21 mei (13.00 – 17.00) en zaterdagavond 21 mei (18.00 – 22.00).

Activiteiten

Het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag markeert tevens de opening van de Week van het Nederlandse Bier, waarbij door heel het land ruim een week, 150 bierbrouwers, bars en restaurants diverse biergerelateerde activiteiten organiseren. Van 19 tot en met 29 mei kan het publiek onder andere een kijkje nemen bij diverse brouwerijen, deelnemen aan bierwandeltochten en bierproeverijen of bijvoorbeeld op biervaart van Delft naar Rotterdam Delfshaven. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele activiteiten die er door het hele land worden georganiseerd. Organisaties die willen aanhaken met activiteiten kunnen zich nog aanmelden. Voor een overzicht van alle activiteiten en meer informatie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl. In het laatste weekend, 28 en 29 mei, openen ruim 90 brouwerijen in heel Nederland hun deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen.

Reageer op dit artikel