nieuws

EK zonder Oranje bespaart miljoenen aan ziektegeld

Café 1879

De ‘day after’ van een EK- of WK-optreden van Oranje kost de Nederlandse samenleving miljoenen euro’s. Drinkgelag en feestgedruis gevolgd door ziekmeldingen zorgen op de dag na een wedstrijd voor een fikse schadepost van 3,75 miljoen euro. Een gewonnen wedstrijd van het Nederlands elftal leidt de volgende dag tot wel 27% meer ziekmeldingen.

EK zonder Oranje bespaart miljoenen aan ziektegeld

Dit blijkt uit een analyse van Acture, private uitvoeder van de Ziektewet en WGA-specialist die heeft gekeken naar de ziektemeldingen tijdens het EK van 2012 en het WK 2014 ten opzichte van het huidige EK zonder Oranje.

WK 2014 kostte 6 miljoen

Het WK van 2014 heeft Nederland zo’n zes miljoen euro gekost aan ziektegelden. Zeker de wedstrijden op een doordeweekse dag zijn kostbaar en zorgt ervoor dat veel supporters van Oranje met veel moeite naar het werk gaan en zich massaal ziekmelden. Met de wedstrijd Australië-Nederland (uitslag 2-3) als triest hoogtepunt met 27% meer ziekmeldingen dan op normale dagen. De achtste finale Nederland-Mexico was goed voor 14% meer ziekmeldingen. De verloren halve finale tegen Argentinië was misschien sneu voor Oranje, maar met een laag aantal extra ziekmeldingen een zegen voor de Nederlandse samenleving.

Reageer op dit artikel