nieuws

Na Europa lijkt ook VS akkoord met bierfusie

Café 1506

De bierbrouwers Anheuser-Busch InBev en SABMiller hebben de goedkeuring voor hun voorgenomen fusie door de Amerikaanse autoriteiten bijna op zak. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op gezag van bronnen die betrokken zijn bij het beoordelingsproces.

Na Europa lijkt ook VS akkoord met bierfusie

De twee brouwers zijn de nummers een en twee zijn op de mondiale biermarkt en krijgen samen een nog dominantere positie. Daarom moeten zij wel concessies doen, zodat het voor kleine, zelfstandige brouwerijen niet moeilijker wordt hun producten in de winkelschappen te krijgen.

Merken afstoten

Om zorgen over de concurrentie in Europa weg te nemen, hebben de twee bierconcerns al beloofd dat zij merken als Grolsch, Peroni en Pilsner Urquell zullen afstoten. Dat bleek voldoende om de Europese Commissie te overtuigen. In de VS is onder meer Miller verkocht aan samenwerkingspartner Molson Coors.

Reageer op dit artikel