nieuws

Nieuw bestuur Bartenders Club wil de branche wakker shaken

Café 2115

De Nederlandse Bartenders Club (NBC) begint met een compleet nieuw bestuur aan een nieuw hoofdstuk in haar 65-jarige geschiedenis. Tijdens de ledenvergadering woensdag 8 juni werd het nieuwe bestuur aangesteld, bestaande uit vijf ‘shakers’ uit de barindustrie die ook hun club op willen schudden. ‘Onder leiding van zelfstandig horecaondernemer Misja Vorstermans staat de organisatie voor innovatie, inspiratie en het clubgevoel van weleer.’

Nieuw bestuur Bartenders Club wil de branche wakker shaken

Voorzitter Misja Vorstermans nam tijdens de jaarvergadering de hamer over van Nico Kager die jarenlang de rol van voorzitter vervulde. ‘De barindustrie innoveert sneller dan ooit, dan kun je niet te lang stil blijven staan. Ook als NBC niet. We behouden onze tradities, maar brengen ze naar de creatieve barindustrie van nu’, legt Vorstermans uit. Naast de nieuwe voorzitter nemen ook vicevoorzitter Richard Zijlstra (Zelfstandig Horeca Ondernemer Triple C), secretaris Timo Janse (Head Bartender Door 74), penningmeester Erik Ballema (Zelfstandig Horeca Ondernemer Purple2drink) en wedstrijdcommissaris Dave Mulder (Head Bartender MOMO) plaats in het bestuur.

De toekomst van de NBC

De NBC wil binnen drie jaar zowel een financieel gezonde organisatie als een thuishonk en opleidingsinstituut van de barindustrie zijn. De gehele administratie wordt in eigen beheer genomen, de Nationale Cocktailcompetitie wordt opnieuw ingevuld en een innovatief educatieprogramma van vier masterclasses per jaar is in ontwikkeling. Ook gaat de NBC een samenwerking aan met hospitality marketing & PR-bureau Typhoon Hospitality. Zo hoopt Vorstermans dat ‘zijn’ NBC dé overkoepelende organisatie voor alle generaties van bartenders zal zijn; van de gerespecteerde ereleden én de jonge honden van de industrie. Voor nog minstens 65 jaar.

Reageer op dit artikel