nieuws

‘Onkruidverdelger in bier niet schadelijk’

Café 1232

De hoeveelheid onkruidverdelger glyfosaat in bieren op de Nederlandse markt ligt ver onder de wettelijke grens. Er bestaan dan ook geen gezondheidsrisico’s, concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in een donderdag verschenen onderzoek.

‘Onkruidverdelger in bier niet schadelijk’

Aanleiding voor het onderzoek was dat er eerder dit jaar glyfosaat werd gevonden in veertien grote Duitse bieren, door een milieu-instituut in München. De aangetroffen hoeveelheden waren echter zo laag dat de Duitse autoriteiten geen maatregelen namen.

Glysofaat inNederlandse bieren

DE NVWA bemonsterde voor de zekerheid 29 voornamelijk Nederlandse biermerken, in verschillende winkels en brouwerijen. In iets meer dan een derde van de bieren werd glyfosaat aangetroffen. Glyfosaat zit in diverse bestrijdingsmiddelen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het wellicht kankerverwekkend.

Reageer op dit artikel