nieuws

Tipje van de sluier Terras Top 100 2016: zo scoren de provincies

Café 9605

ook De bekendmaking van de Terras Top 100 laat nog een paar weken op zich wachten. Maar voordat dé terraslijst bekendgemaakt wordt, op 4 juli bij de winnaar van 2015, Van Speijk, licht Misset Horeca alvast een tipje van de sluier. Zuid-Holland is opnieuw dé terrasprovincie van Nederland. Maar ook Gelderland en Overijssel doen het goed.

Tipje van de sluier Terras Top 100 2016: zo scoren de provincies
De grote winnaars van 2015: Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee.

Alle deelnemende terrassen weten inmiddels of ze wel of niet in de Terras Top 100 2016 staan. Op welke plek, dat wordt pas bekend gemaakt op 4 juli bij Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee, de winnaar van 2015. Maar wat al wel vast onthult kan worden: hoe doen de provincies het qua terrassen. Opnieuw is het Zuid-Holland dat, evenals vorig jaar en het jaar daarvoor, het meest aantal terrassen levert: 17. Het zijn er wel minder dan voorgaande jaren, de andere provincies komen eraan.

Alle provincies vertegenwoordigd

Noord-Holland laat het dit jaar enigszins liggen en heeft nog maar 12 terrassen in de lijst, tegenover 16 vorig jaar. Het moet daarom Gelderland, vorig jaar de nummer 3, voor laten gaan, dat dit jaar 14 terrassen levert. Maar ook Gelderland levert dit jaar minder (-2) terrassen. Dat betekent dat de andere provincies steeds beter presteren. En dat geldt met name voor Limburg en Overijssel die beiden dit jaar 11 afgevaardigden leveren in de lijst. En vlak daarachter knokken Utrecht en Friesland om de eer met beiden 9 terrassen in de lijst. Dan is er nog de opvallende prestatie van Zeeland dit jaar; liefst 7 terrassen. Daarachter komen Noord-Brabant (5), Groningen en Flevoland (2) en Drenthe (1). Goede nieuws is dat ook dit jaar alle provincies vertegenwoordigd zijn de Terras Top 100.

Reageer op dit artikel