nieuws

Aftellen naar Café Top 100: nog 7 dagen

Café 5010

De deelnemers aan de Café Top 100 2016 moeten nog een klein beetje geduld oefenen. Vrijdag 9 september krijgen de overgebleven cafés uit de tweede ronde te horen wie dit jaar in de Café Top 100 staat. Op welke plek ze exact staan weten ze dan nog niet, dat wordt maandag 7 november bekendgemaakt. Overigens krijgen 5 of 6 cafés uit de top-10 vrijdag 9 september te horen of de hoofdjury nog langskomt.

Aftellen naar Café Top 100: nog 7 dagen

Het lange wachten is bijna ten einde. Al op de Horecava, in januari van dit jaar, schreven de eerste cafés zich in. En nu, zo’n 8 maanden later loopt het traject bijna ten einde. Vrijdag 9 september krijgen alle cafés, die door waren naar de tweede ronde en een vakjury-bezoek gehad hebben, bericht of ze definitief in de Café Top 100 staan. In dat geval mogen ze zich 7 november met hun team melden in Hilversum, waar de lijst in de juiste volgorde onthuld wordt, tijdens een feestelijke avond in Studio 21 op het Media Park.

Top krijgt nog hoofdjurybezoek

Vijf of zes cafés die dit jaar in de top-10 zijn geëindigd krijgen vrijdag 9 september niet alleen mail, maar ook een telefoontje. Zij krijgen te horen dat ze dit jaar dermate hoog zijn geëindigd, dat de hoofdjury langskomt voor een gesprek, de zogeheten finale-ronde. In deze ronde gaat de hoofdjury aangekondigd op bezoek, spreekt met de ondernemer en neemt een kijkje achter de schermen. Deze bezoeken vinden plaats op dinsdag 4 en woensdag 5 oktober. Op basis van deze bezoeken wordt de definitieve top-10 in de juiste volgorde gezet.

Reageer op dit artikel