nieuws

Eetcafé laat onbeleefde gasten meer betalen

Café 8470

De eigenaresse van eetcafé Blau Grifeu in het Spaanse vissersplaatsje Llançà heeft een bijzondere aanpak om haar gasten op te voeden. Wanneer er niet met twee woorden wordt gesproken, betaalt de gast er meer voor een kopje koffie.

Eetcafé laat onbeleefde gasten meer betalen

Gasten die zeggen: ‘ik wil een koffie’, krijgen een rekening van 5 euro. Vragen ze: ‘ik wil een koffie alstublieft’, dan betalen ze 2 euro minder voor datzelfde kopje koffie. Wanneer alle beleefdheden worden toegepast, inclusief een goedemorgen of goedemiddag, hoeft nog maar 1,30 euro afgerekend te worden.

Huisregels

De huisregels worden bekend gemaakt bij de ingang van het eetcafé. ‘Mensen lijken het vandaag de dag zo druk te hebben dat ze vergeten alstublieft te zeggen wanneer ze ergens om vragen’, aldus eigenaresse Valencia Madrid tegenover The Times. Haar aanpak lijkt te werken. Er zijn zelfs kinderen die hun ouders aan de jas trekken om te zeggen dat ze wel alstublieft moeten zeggen, zo vertelt ze.

Reageer op dit artikel