nieuws

‘Stijging zomerse faillissementen horeca’

Café 1427

In de afgelopen zomermaanden zijn meer horecabedrijven failliet gegaan dan een jaar eerder. De stijging is opvallend omdat het totaal aantal faillissementen voor alle sectoren juist flink afnam. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Creditsafe, een online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

‘Stijging zomerse faillissementen horeca’

In de maanden april tot en met augustus gingen 145 horecazaken op de fles, aldus de organisatie. Dat is een stijging van 31 procent ten opzichte van een jaar eerder. Volgens Creditsafe hadden veel bedrijven last van verscherpte overheidsregels. Veel zaken zouden de zomer nog hebben afgewacht, maar zijn door het mindere weer in het begin van de zomer genekt.

‘Niet zo veel’

Volgens branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland wordt zeker niet teruggekeken op een slechte zomer. ‘Het kwam wat laat op gang, maar maar we hebben daarna heel veel goed kunnen maken’, zegt woordvoerder Joris Prinssen. Hij benadrukt dat het aantal faillissementen op een totaal van ongeveer 45.000 horecazaken niet zo veel is.

Lees ook: Inventaris Frooters Rotterdam onder de hamer >>

Reageer op dit artikel