nieuws

De Huismeester: kunst, popcorn met truffel en pinchos

Café 5348

De Meent in Rotterdam heeft er een nieuwe hotspot bij.
In de voormalige woning van De Huismeester van het voormalige Stadstimmerhuis, hebben Chris Fok en Roel von Weiler een knusse kroeg geopend.

De Huismeester: kunst, popcorn met truffel en pinchos

De inrichting van De Huismeester is strak, minimalistisch, maar toch huiselijk. Het interieur bestaat uit veel zwart-wit, houten- en metalenmeubels, hoge barkrukken en drie verdiepingslagen; het terras, de bar en een bovenverdieping met kleurrijke, vintage zithoek. Het is een mix van oud en nieuw, strak en cosy. Alle meubels zijn gemaakt door Tobias van Dongen en Erik de Jong van Timmermeester. Foto’s prijken er van historisch Rotterdam, Grote ramen geven uitzicht op de Meent.
Op de bovenste verdieping een wand van verse mos van kunstenaar Erwin Schoonmade.

Spaanse invloeden

2De jonge keukenbrigade maakt lunchgerechten van 10:00 tot 16:00, bij de borrel gaat De Huismeester over op Spaanse Tapas Y Pintxos. Elke tafel wordt voorzien van een opwarmertje: popcorn met truffel.
Chris Fok: ‘De pintxos zijn onze specialiteit, net als Iberico de Pata Negra, buikspek met de Spaanse blauwe kaas Cabrales en Atun Mojama – gedroogde en gezouten dunne plakjes rode tonijn.’

Speciale Sours en Champagne per glas

Bij De Huismeester kun je bijzondere drankjes krijgen. Vernieuwend zijn de Sours op basis van citroensap en suikersiroop. Een soort cocktail met spannende smaken zoals Zuidam Speculaaslikeur, Makers Mark bourbon, Boompjes 3 jaar oude jenever of Frangelico.
Uniek voor Rotterdam is dat je er champagne per glas kunt bestellen. €8,50 per glas, een fles kost €49,50. Champagne van honderd procent Pinot Meunier van het champagnehuis Louis Casters.

Huisbier

3Als huisbier is gekozen voor het Limburgse Alfa bier. Daarnaast vind je seizoens-bieren op tap en specials in de fles zoals Schelde Brouwerij Zeezuiper en Rochefort 8.
De wijnkaart is geselecteerd door huismeesters Chris en Roel zelf.

Bijzonder is de op hout gelagerde Spaanse Pedro Ximénez, waarvan de eerste 60 flessen speciaal voor De Huismeester zijn gebotteld.

Koffie

Koffie wordt er geschonken van Man met bril koffie. Verschillende media verkozen deze tot de beste koffie van Nederland, tevens een Rotterdams begrip.

Reageer op dit artikel