nieuws

Overname Koninklijke Grolsch door Asahi Group Holdings definitief

Café 2419

Het Japanse Asahi Group Holdings heeft woensdag 12 oktober de overname van het Nederlandse Koninklijke Grolsch, het Italiaanse Birra Peroni en het Engelse Meantime afgerond. Deze bedrijven zullen samen met Miller Brands UK, SABMiller Brands France en Grolsch Canada de nieuwe Europese divisie Asahi Europe Ltd gaan vormen.

Overname Koninklijke Grolsch door Asahi Group Holdings definitief

Door deze overname is er na een proces van ruim een jaar duidelijkheid gekomen. Bovengenoemde bedrijven zijn bijna 9 jaar onderdeel geweest van SABMiller, de nummer 2 brouwerijgroep ter wereld.

AB Inbev en SABMiller

In september 2015 kondigde AB Inbev aan SABMiller te willen overnemen, waarmee de Board van SABMiller per 13 oktober 2015 heeft ingestemd. Daarna heeft er een lang proces plaatsgevonden waarin AB Inbev een aantal brouwerijen en operaties van SABMiller voorwaardelijk heeft doorverkocht.

Afronding

Met de finale afronding van de overname van SABMiller door AB Inbev per 11 oktober 2016 is ook de overname van Koninklijke Grolsch, Birra Peroni en Meantime door het Japananse Asahi Group Holdings definitief geworden. De investering in deze bedrijven en het creëren van de Asahi Europa divisie wordt gezien als een een significante ontwikkeling voor de Asahi Group om Europa te veroveren en deze markten verder uit te bouwen.

 

 

Reageer op dit artikel